Aktuella filmer för Stadsbion i Falkenberg

Nedan finns en lista över de filmer (sorterade i bokstavsordning) vi visar på Stadsbion i Falkenberg. Klicka på valfri film för mer information.

Ad Astra
Astronauten Roy McBride (Brad Pitt) färdas till solsystemets yttersta delar för att försöka hitta sin försvunne far. Hans resa kommer att avslöja hemligheter som sätter mänsklighetens existens på prov och samtidigt ifrågasätter vår plats i universum.

Regissör: James Gray
Skådespelare: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, John Ortiz, Donald Sutherland, Greg Bryk

Tid: Ej angivet
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15  Se trailer för filmen
Britt-Marie Var Här
När Britt-Marie lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva.

Regissör: Tuva Novotny
Skådespelare: Pernilla August, Peter Haber, Olle Sarri, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Mahmut Suvakci, Lance Ncube

Tid: 01:45
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: 11  Se trailer för filmen
Dora And The Lost City
Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv med att upptäcka djungeln tillsammans med sina föräldrar var ändå inte Dora förberedd för det största äventyret i hennes liv - gymnasiet. Som van upptäckare finner sig Dora snabbt och leder Boots (hennes bästa vän och tillika apa), Diego, en mystisk djungelinvånare och ett gäng tonåringar på ett äventyr där de inte bara måste rädda hennes föräldrar utan även lösa mysteriet bakom den försvunna staden av guld.

Regissör: James Bobin
Skådespelare: Isabela Moner, Eva Longoria, Michael Peña, Jeffrey Wahlberg, Eugenio Derbez

Tid: 01:42
Bolag: United International Pictures
Ålder: 7  Se trailer för filmen
Downton Abbey
Nu återkommer de populära karaktärerna från den omtyckta serien Downton Abbey i en helt nyskapad film. Filmen fokuserar på familjen Crawley, en rik ägare till en det edwardianska lantgodset Downton Abbey på den engelska landsbygden i början av 1900-talet. Denna gång blir de överraskade av ett storslaget, kungligt besök och får hantera utmaningarna som kommer med det.

Regissör: Michael Engler
Skådespelare: Michelle Dockery, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Imelda Staunton

Tid: 02:02
Bolag: United International Pictures
Ålder: 7  Se trailer för filmen
Eld Och Lågor
SWOON är berättelsen om kampen mellan två konkurrerande nöjesparker på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården i Stockholm. Rivaliteten mellan ägarfamiljerna av det lite tjusigare Gröna Lund och det betydligt simplare Nöjesfältet, utgör navet till en magisk och virvlande berättelse om krig, svek och förbjuden kärlek. Familjerna härskar över var sitt nöjesrike - attraktionerna, chokladhjulen och sockervadden. Här växer de unga arvingarna Ninni och John upp som oundvikligt dras till varandra trots att deras kärlek är förbjuden. I skuggan av andra världskriget som rasar ute i världen trappas konflikten upp, och hotar att snart bli båda familjernas undergång.

Regissör: Måns Mårlind, Björn Stein
Skådespelare: Pernilla August, Robert Gustafsson, Frida Gustavsson, Albin Grenholm, Lennart Jähkel, Helena Af Sandeberg, Eddie Endre

Tid: 01:43
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: Barntillåten  Se trailer för filmen
En Komikers Uppväxt
Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för.

Regissör: Rojda Sekersöz
Skådespelare: Johan Rheborg, Jakob Eklund, Fredrik Hallgren, Ulla Skoog, Maria Sid

Tid: Ej angivet
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: 11  Se trailer för filmen
Fåret Shaun - Farmageddon
Fåret Shaun är tillbaka med ett nytt äventyr. Den här gången kraschlandar en utomjording på gården och fåret Shaun tar på sig uppgiften att se till att den kommer hem igen innan en ondskefull organisation kan fånga den.

Regissör: Will Becher, Richard Phelan, Richard Starzak
Skådespelare:

Tid: Ej angivet
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: Barntillåten  Se trailer för filmen
Gemini Man
Gemini Man är en innovativ action-thriller med Will Smith som Henry Brogan, en extremt skicklig lönnmördare, som plötsligt blir förföljd av en mystisk ung man som till synes kan förutsäga alla hans drag.

Regissör: Ang Lee
Skådespelare: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Theodora Miranne m fl.

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: 15  Se trailer för filmen
Hasse & Tage - En Kärlekshistoria
Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

Regissör: Jane Magnusson
Skådespelare: Hasse Alfredsson, Tage Danielsson

Tid: 01:45
Bolag: Nordisk Film
Ålder: Barntillåten  Se trailer för filmen
Joker
Regissören Todd Philips fristående ursprungshistoria JOKER utforskar Arthur Flecks värld, som han ser den. Gestaltad av Joaquin Phoenix är Arthur en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker? men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det leder till mer hån och även våld.

Regissör: Todd Phillips
Skådespelare: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro

Tid: Ej angivet
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: 15  Se trailer för filmen
Maleficent 2: Ondskans Härskarinna
Angelina Jolie och Elle Fanning repriserar sina roller som Maleficent och Aurora när historien fortsätter flera år efter handlingen i den första filmen. Vi följer den komplicerade relationen mellan Maleficent och den blivande drottningen Aurora. Tillsammans kämpar de mot nya motståndare för att skydda hedarna och de magiska varelser som bor där.

Regissör: Joachim Rønning
Skådespelare: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein, Imelda Staunton.

Tid: Ej angivet
Bolag: Walt Disney
Ålder: 11  Se trailer för filmen
Mullvadens Nya Äventyr
Den glada lilla mullvaden är tillbaka igen! Tillsammans med sina vänner lever han ett harmoniskt liv mitt i skogen. Med ett stort hjärta och medkänsla för de andra djuren tar hans nyfikenhet och livsglädje oss med på en massa påhittiga upptåg. En fröjd för den nya generationen barn!

Regissör: Zdenek Miler
Skådespelare:

Tid: 00:44
Bolag: Folkets Bio
Ålder: Barntillåten


Playmobil - The Movie


Regissör: Lino DiSalvo
Skådespelare:

Tid: 01:39
Bolag: Nordisk Film
Ålder: Barntillåten  Se trailer för filmen
Quick
QUICK är en gripande journalistisk thriller som bygger på den fängslande och sanna historien bakom en av Sveriges största rättsskandaler. Det är historien om två grävande journalister som ensamma bestämmer sig för att ta sig ann lögnerna som fällde Thomas Quick - rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara.

Regissör: Mikael Håfström
Skådespelare: Suzanne Reuter, David Dencik, Jonas Karlsson

Tid: 02:12
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 15  Se trailer för filmen
Rambo V - Last Blood
Nästan fyra årtionden efter att han för första gången drog ut i strid måste John Rambo konfrontera sitt förflutna och hämnas i ett sista uppdrag. RAMBO: LAST BLOOD markerar det sista kapitlet i denna legendariska serie.

Regissör: Adrian Grunberg
Skådespelare: Sylvester Stallone, Paz Vega, Louis Mandylor

Tid: Ej angivet
Bolag: Noble Entertainment
Ålder: 15  Se trailer för filmen
The Hunt
Tolv främlingar vaknar i en glänta. De vet inte var de är eller hur de kom dit. De vet inte att de har blivit utvalda... för ett väldigt specifikt syfte... The Hunt. I skuggan av en mörk konspirationsteori på internet, samlas en grupp elitister från hela världen på en avlägsen herrgård för att jaga människor, som en sport. Men deras plan kan komma att misslyckas, eftersom ett av jaktbytena, Crystal (Betty Gilpin, GLOW), är en ännu bättre jägare än vad de är. Hon plockar dem, en efter en, medan hon kommer allt närmare den mystiska kvinna (tvåfaldigt oscar®belönade Hilary Swank) som är spindeln i nätet. Action-thriller från Jason Blum, producenten bakom Get Out och The Purge-filmerna, och Damon Lindelof, medskaparen av TV-serierna The Leftovers och Lost.

Regissör: Craig Zobel
Skådespelare: Emma Roberts, Ike Barinholtz, Justin Hartley, Betty Gilpin, Glenn Howerton, Hilary Swank

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: 15  Se trailer för filmen
The Wife
THE WIFE är, med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. THE WIFE avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen.

Regissör: Björn Runge
Skådespelare: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons, Harry Lloyd, Alix Wilton Regan, Annie Starke

Tid: 01:41
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: 7  Se trailer för filmen
Tills Frank Skiljer Oss Åt
Vera börjar närma sig sin 40-årsdag och har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmige kollega Frank, men han har redan en tjej... Hennes livscoach börjar tröttna och tycker det är dags att Vera sänker sina krav, mållåser på en hyfsad kille och sätter fart på sitt liv. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll.

Regissör: Leif Lindblom
Skådespelare: Liv Mjönes, Peter Magnusson, Erik Johansson

Tid: Ej angivet
Bolag: Nordisk Film
Ålder: 7  Se trailer för filmen
Toy Story 4
De älskade leksakerna är äntligen tillbaka! Tom Hanks gör återigen rösten som Woody och Tim Allen är Buzz Lightyear. Bland övriga röster märks Joan Cusack, Patricia Arquette och Bonnie Hunt.

Regissör: Josh Cooley
Skådespelare:

Tid: 01:40
Bolag: Walt Disney
Ålder: 7  Se trailer för filmen
Yesterday
Igår kände alla till vilka The Beatles var. Idag är det bara Jack som känner till deras låtar. Han är på väg att bli något riktigt stort. Oscarvinnande Danny Boyle ansluter sig till berömda manusförfattaren Richard Curtis för en ny komedi

Regissör: Danny Boyle
Skådespelare: Himesh Patel, Lily James, Ana de Armas, Kate McKinnon, Ed Sheeran

Tid: 01:56
Bolag: United International Pictures
Ålder: 7  Se trailer för filmen