Aktuella filmer för Stadsbion i Falkenberg

Nedan finns en lista över de filmer (sorterade i bokstavsordning) vi visar på Stadsbion i Falkenberg. Klicka på valfri film för mer information.

All Inclusive
En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers (Suzanne Reuter) 60-årsdag lät som en bra idé ända tills Inger kom på sin man med att vara otrogen. När charterplanet lyfter finns bara en olycklig Inger och hennes två vuxna döttrar med på resan, ordentliga Malin (Jennie Silfverhjelm) och struliga Tove (Liv Mjönes). Det tar inte lång tid innan systrarnas rivalitet om mamman utvecklar sig till en tävling om vem som bäst kan trösta henne. Malin tror att massage och stillsamma utflykter är vad Inger behöver, medan Tove har en helt annan lösning. För att pigga upp mamma betalar hon i smyg sitt eget one-night stand, bartendern Antonio, 45, (Goran Bogdan), för att ta ut Inger på en dejt. Det hela går dock lite för bra och plötsligt har Tove och Malin skaffat sig helt nya problem? "All Inclusive" är en modern komedi om kärlek, lögner och sex, syskonrivalitet och en otrohets otippade uppsida.

Regissör: Karin Fahlén
Skådespelare: Liv Mjönes, Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm, Goran Bogdan, Jonas Karlsson

Tid: 01:33
Bolag: Nordisk Film
Ålder: Barntillåten
Genre: Komedi  Se trailer för filmen
Coco
Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt.

Regissör: Lee Unrich, Adrian Molina
Skådespelare:

Tid: 01:45
Bolag: Walt Disney
Ålder: 7
Genre: Action Animerad familjefilm Komedi  Se trailer för filmen
Den Of Thieves
I Los Angeles, världens huvudstad för bankrån, är de enda som är tuffare än brottslingarna en specialdivision poliser som leds av Big Nick. När han får höra att den legendariske rånaren Merrimen planerar sin största stöt någonsin, pressar han den svagaste länken i Merrimens liga till att bli polisinformatör. För att ligga steget före polisen utför ligan en serie rån i sin förberedelse inför det omöjliga: att råna Federal Reserve Bank.

Regissör: Christian Gudecast
Skådespelare: Gerald Butler, 50 Cent, Jordan Bridges, Evan Jones, Pablo Schreiber, O´Shea Jackson Jr., Sonya Balmores, Maurice Compte

Tid: 02:20
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: 11
Genre: Action Thriller  Se trailer för filmen
Grottmannen Dug
Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr. I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot en mäktig fiende och hans bronsålderby för att rädda deras hem.

Regissör: Nick Park
Skådespelare:

Tid: 01:29
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad familjefilm  Se trailer för filmen
Känslan Av Ett Slut
Tony Webster är en medelålders man som ställs inför ett förflutet han inte funderat så mycket över. Inte förrän nu - när hans bästa vänner från barndomen återvänder för att hämnas, en från graven, den andra högst påtagligt i livet. Tony var övertygad om att han lämnat allt det gamla bakom sig när han skapade sitt nya liv: en karriär som tryggar pensionen och en god relation med sin före detta fru och dotter. Men när han får ett mystiskt arv tvingas han omvärdera sin uppfattning om såväl sin egen person som sin plats i världen.

Regissör: Ritesh Batra
Skådespelare: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Michelle Dockery

Tid: 01:48
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: 15
Genre: Drama  Se trailer för filmen
Lady Bird
I Lady Bird får vi se ett dramatiskt och turbulent förhållande mellan en mamma och hennes tonårsdotter. Christine "Lady Bird" McPherson (Saoirse Ronan) kämpar mot, men är precis som hennes väldigt kärleksfulla och viljestarka mamma (Laurie Metcalf), en sjuksköterska som arbetar outtröttligt för att hålla familjen uppe efter att Lady Birds far (Tracy Letts) förlorar sitt jobb. Dramat utspelar sig i Sacramento, Kalifornien år 2002, mitt i ett snabbt skiftande amerikanskt ekonomiskt landskap, är Lady Bird en inverkan på de relationer som formar oss, de övertygelser som definierar oss och den oöverträffade ljuvlighet hos en plats som heter hemma.

Regissör: Greta Gerwig
Skådespelare: Saoirse Ronan, Odeya Rush, Tracy Letts, Kathryn Newton, Timothée Chalamet, Laurie Metcalf, m.fl

Tid: 01:33
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre:  Se trailer för filmen
Pacific Rim - Uprising
Uppföljaren till PACIFIC RIM från 2013.

Regissör: Steven S. DeKnight
Skådespelare: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona and Charlie Day

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre: Action Science Fiction  Se trailer för filmen
Pelle Kanin
Animerade filmen om Beatrix Potters klassiska berättelse om den upproriska kaninen Pelle som försöker smyga sig in i bondens grönsaksodling.

Regissör: Will Gluck
Skådespelare:

Tid: Ej angivet
Bolag: United International Pictures
Ålder: Barntillåten
Genre: Animerad familjefilm Familjefilm  Se trailer för filmen
Ready Player One
Från trefaldigt Oscarbelönade Steven Spielberg kommer det fullspäckade actionäventyret Ready Player One baserad på bästsäljande boken med samma namn. Året är 2045 och världen befinner sig på randen till kaotisk kollaps. Människor har sökt trygghet i en virtuell verklighet - universumet OASIS som har skapats av den briljante och excentriske James Halliday (Oscarbelönade Mark Rylance). När Halliday dör, testamenterar han sin enorma förmögenhet till den som hittar den digitala ledtråd han gömt någonstans i det gigantiska OASIS. Det blir en tävling som engagerar en hel värld. När den unga hjälten Wade Watts (spelad av Tye Sheridan) bestämmer sig för att delta i tävlingen kastas han in i en fartfylld och svindlande skattjakt genom ett fantastiskt universum fyllt av mysterier och faror.

Regissör: Steven Spielberg
Skådespelare: T.J. Miller, Ben Mendelsohn, Olivia Cooke, Simon Pegg, Hannah John-Kamen, Tye Sheridan, Mark Rylance

Tid: Ej angivet
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: Barntillåten
Genre: Action Science Fiction Äventyr  Se trailer för filmen
The Post
I juni 1971 tog New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Vid den tiden försökte Washington Post´s Katherine Graham (Streep) fortfarande att hitta sin plats som landets första kvinnliga tidningsutgivare, och Ben Bradlee (Hanks), tidningens labila men drivna redaktör, försökte förbättra den kämpande tidningens rykte. Tillsammans bildade de två ett osannolikt lag, då de var tvungna att samarbeta och fatta det djärva beslutet att stödja The New York Times i deras försök att bekämpa Nixonadministrationen i deras exempellösa försök att begränsa yttrandefriheten (The First Amendment).

Regissör: Steven Spielberg
Skådespelare: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Bruce Greenwood

Tid: 01:55
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 11
Genre: Thriller  Se trailer för filmen
The Shape Of Water
Från den mästerlige berättaren Guillermo del Toro (Pan´s Labyrint) kommer THE SHAPE OF WATER - en annorlunda saga som utspelar sig under kalla kriget i USA. Filmen handlar om den ensamma Elisa (Sally Hawkins) som jobbar på ett statligt laboratorium. En dag upptäcker hon och hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) ett hemligstämplat experiment och hennes liv förändras drastiskt?

Regissör: Guillermo del Toro
Skådespelare: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins

Tid: 02:03
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Drama Fantasy Romantik  Se trailer för filmen
The Square
Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris. Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid - Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld.

Regissör: Ruben Östlund
Skådespelare: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West m fl

Tid: 02:22
Bolag: TriArt Film
Ålder: 11
Genre: Drama  Se trailer för filmen
Three Billboards Outside Ebbing Missouri
Från Oscar®vinnaren Martin McDonagh kommer ett mörkt skruvat drama THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI där Frances McDormand spelar huvudrollen som den förtvivlade Mildred Hayes.. Frustrerad över den lokala polisens brist på framsteg i att hitta hennes dotters mördare, tar hon saken i egna händer för att hitta de ansvariga som utfört det brutala mordet några månader tidigare. Hon ställer stadens högt aktade polischef mot väggen (Oscar®nominerade Woody Harrelsson) på ett kontroversiellt sätt, genom att sätta upp stora reklamskyltar med ett budskap direkt riktat mot honom. När andreofficier Dixon blir involverad i utredningen förvärras situationen och det blir en kamp mellan Mildred och den lokala polisen i Ebbing.

Regissör: Martin McDonagh
Skådespelare: Woody Harrelson, Frances McDormand , Sam Rockwell, Kerry Condon, Caleb Landry Jones

Tid: 01:55
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 15
Genre: Drama  Se trailer för filmen
Tjuren Ferdinand
I december har allas favorit TJUREN FERDINAND biopremiär. Det är den klassiska berättelsen om den stora tjuren med ett stort hjärta, som hellre luktar på blommor än stångas med de andra tjurarna. En dag misstas Ferdinand för att vara farlig och blir bortförd för att delta vid tjurfäktningar. Fast besluten att återvända till sin familj samlar han ett udda gäng och ger sig ut på ett fantastiskt äventyr. Du kommer bli förtjurst!

Regissör: Carlos Saldanha
Skådespelare:

Tid: 01:48
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: 7
Genre: Animerad familjefilm Animerad film Barnfilm Familjefilm  Se trailer för filmen
Tomb Raider
Lara Croft (Alicia Vikander) en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

Regissör: Roar Uthaug
Skådespelare: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Dominic West, Daniel Wu

Tid: Ej angivet
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: 11
Genre: Action Äventyr


Tårtgeneralen
Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.

Regissör: Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
Skådespelare: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas von Brömssen

Tid: Ej angivet
Bolag: Svensk Filmindustri
Ålder: Barntillåten
Genre: Drama Komedi  Se trailer för filmen
Wonder
Baserat på New York Times-bästsäljaren med samma namn av R. J. Palacio, berättar WONDER den oerhört inspirerande och hjärtvärmande historien om August Pullman, en pojke med en ansiktsdeformation. August ska börja femte klass och för första gången går på en vanlig grundskola. Hans livsglädje och personlighet kommer att förändra livet för alla runt omkring honom. En ödmjuk, berörande och stark berättelse om att hitta sin styrka och välja att vara snäll. Föräldrarna spelas av Julia Roberts och Owen Wilson, och August spelas av Jacob Tremblay som vi tidigare sett i Oscar-nominerade "Room".

Regissör: Stephen Chbosky
Skådespelare: Jacob Tremblay, Julia Roberts, Owen Wilson, Mandy Patinkin, Daveed Diggs

Tid: 01:53
Bolag: 20th Century Fox
Ålder: Barntillåten
Genre: Drama  Se trailer för filmen